понеделник, май 25, 2009

Няколко трактата за Синята коалиция

Тези дни взех дейно участие по събирането на подписи за регистрацията на Синята коалиция. Общо взето, беше доста забавно- срещаш се с различни хора, млади, стари, ентусиазирани, отчаяни, позитивни, песимисти... Но от прекараните няколко дни в обществено-полезна дейност (а свалянето на БСП и ДПС ще е най-обществената и най-полезната и за България, и за ЕС), аз мога да кажа само едно: ""СИНЯТА КОАЛИЦИЯ НАБИРА НЕИМОВЕРНА СКОРОСТ, ПРЕВРЪЩА СЕ В УРАГАН, В ЦУНАМИ, КОЙТО ЩЕ ПОМЕТЕ УКРЕПИЛАТА СЕ ТРИГЛАВА ЛАМЯ."

Синята коалиция е единствената реална възможност за промяна към добро за България, към възвръщане на международното и европейското доверие. Синята коалиция е единственият достоен кандидат и избор за ново, компетентно управление, про-европейски настроено, за да изчистим срама и позора от лицето си. Сините са тези, които могат да спрат поголовното погазване на закон и морал, многобройните кражби, далавери, заменки, груби злоупотреби с власт и положение.

Аз с очите си видях, как хората идваха вкупом, за да дадат своето одобрение, с думите: "Кога най-после ще ги изритаме...", "Кога ще им бием шута...", "Долу комунизма" и все такива ентусиазирани възклицания. Усеща се един дух на промяна, на прелом. Аз си мисля, че е настъпил дългоочакваният момент, че тази кардинална промяна към добро, към разционалното, към правилното, вече е факт в душите на българското общество.

Доган и Станишев, затова дават мило и драго да попречат на Костов и Мартин Димитров да вземат властта. Страх ги е, страх ги е, гони ги параноя, право към затвора ги гони. Вижда се края на това крадливо, нескопосано, глуповато управление, осществявано от демоагози и кръгли идиоти. Вижда се ясно, че синият, благороден дух е жив. Той се надига като един Титан и с нечовешката си мощ ще нанесе смъртоносен удар на "призрака на комунизма", с което да го погребе завинаги.

Аз съм с приповдигнато настроение, в емоционален възторг от реакциите на хората. Робското стадо вече не е стадо и все повече се чуват гласовете на модерни граждани, с европейски ценности и убеждения. 7 -ми юни е близо, това ще е първата битка с чумата, наречена комунизъм. Тогава съм сигурен, че ще ги сразим, защото жалките им опити и коварни номера, вместо да ни откажат, ни направиха по-силни, по-целеустремени, по-могъщи. Скапаните им номерца проработиха в техен ущърб и срещу тях. Вместо да всеят раздор и разкол в дясното пространство, те го обединиха, окрупниха, консолидираха. И това е не поради някакви "икономически" или финансови интереси на десните партии, а защото обединението им е в името на Свободата- основна ценност в Европа и в целия свят.

Свободата е неподкупна, несломима, непобедима. Свободата и демокрацията са основа на модерния космополитен проект Европейски съюз, те са субстратът на новия мироглед у младите хора. А всеки, който се е усмелил да обяви война на свободата, е получавал жестоки наказания. Да ги накажем и сега. ВРЕМЕ Е!!! Време е за Синьо лято, за Синя коалиция, за добрите !!!


6 коментара:

Георги Грънчаров каза...

Марине, прекалено силни думи... Чак ураган и цунами... ако вземат 51%, товава ще са цунами, тогава ще е истинско събитие и триумф над Тройната коалиция. Разбирам ентусиазма ти и наистина е хубаво, че сътресенията в коалицията на практика доведоха до увеличаване на подкрепата за тях, но е полезно и да вкарваме малко повече реализъм и улегналост в описването на действителността :)

Ангел Грънчаров каза...

Типично за евтентично младия човек е да бъде ентусиаст, да се увлича, да бъде възторжен, така че, Марине, всичко е ОК, не слушай толкова съфамилника ми :-) Все пак хората сме различни, а пък в емоциите има една разумност от принципно различен тип, която не на всеки е дадено да я постигне. Повечето хора са досадно разсъдливи, а ентусиастите, емоционалните, са малцинство, а аз бих казал - и духовен елит. Така че напълно си прав и споделям ентусиазма ти: той твори чудеса. Асо повече хора се подпалят като теб, цунамито ще дойде непременно...

Анонимен каза...

Момчета,не знам дали сте наистина толкова наивни,какъв ураган,какво цунами? та Костов е синоним на крадец за всеки който живя в БГ през управлението му,наистина ли мислите че някой със здрав разум и малко повече от 27-30 години ще му повярва?

Анонимен каза...

... какъв затвор, какви пет лева бе ... защо не вкара Костов навремето никой от Жан Виденовото правителство или обкръжение в затвора. Отдавна има разбирателство по въпроса за затвора - "ние не гоним да вкарваме вас, после и вие не гоните нас" ... Това дето го казвам не е заяждане, нито е догадка. Имало е подобна "уговорка" навремето. Дори и да не ти се струва достоверно това, факт е, че след Тодор Живков няма други съдени за 20те години "преход".

Анонимен каза...

Егати ураганите! Който застане на тази хранилка - бързо се научава на правилата! За тези, дето се пенявят по блоговете остава само да го ... преглътнат. Блажени са верующите. Тяхно ще е и царството небесно. А на синята коалиция - пачките с парите. Грънчарови, колко ли ще сте огорчени след изборите от любимите сини и тяхното поведение?

Анонимен каза...

Адаш, ентусиазма е заразителен.
Поддържай огъня!
Анонимните не ни засягат. Те живеят в мрака.