понеделник, май 18, 2009

Душевните терзания на един Станишев

Таварищ СерГей е живото доказателство, че комуноидите нямат предел на наглостта си и безсрамието. Чета неговите предизборни "велики" слова. Велики са, не защото са толкова съдържателни, а защото са произнесени от този всепризнат "ентелигент", който е не доктор по друго, а по съветски униформи. Та таварищ Димитрич казва в това свое послание:

"Днес се появяват нови месии, зад които не стои нито мисъл, нито управленска визия, нито воля, нито подготвени кадри и има риск страната ни да бъде върната назад към годините от 1997 до 2001 година". Сигурно има в предвид омразният им Иван Костов, защото точно по неговото управление България преживя някакъв напредък, а червената мафия беше изритана от страната - спомнете си за Чорни и Илия Павлов- единият експулсиран, а другият "изнесъл" се зад граница със цялата си мафиотизирана шайка.

Та съветският мальчик, казва "Гордея се, че за последните 4 години имах този уникален шанс да дам всичко от себе си за модернизацията на България". Ах каква модернизация само- държавата се е разкапала от корупция, от всекидневни раздиращи скандали, от администрация, работеща и обслужваща олигархията. Как да не е горд Станишев- такъв възход червената мафия не е преживявала от времето на Беров, или Жан Виденов. Тяхната "управленска визия" и капацитет чак Европа го усети. Най-ясното доказателство за компетентното управление може да се види на страниците на докладите на ОЛАФ, ЕК, където критиките по отношение на "липса на административен капацитет", "управленски ресурс" са на всяка страница.

Как да не е горд таварищ Станишев, след като направи България васална на Русия, по отношение на енергийната ни сигурност. Не случайно новият имидж на България е "троянският кон на Русия в Европа". Май България ще се превърне в държавата с най- много "национални символи" в международен план.

"Можем да гарантираме енергийната независимост на страната ни.." - не, вие можете да гарантирате енергийната и каквато и да е друга зависимост, и това е показателно с обиржийските договори, които подписа Р.Овч. с руската страна, на безбожно високи цени за доставка на природен газ. Оказа се, че ще плащаме в пъти повече, но газ я имаме, я нямаме .

Тук искам да направя един малък анализ на тези думи на любимецът на застаряващите дами и тези на преклонна възраст министър-председател. "Учим се да гарантираме успешното усвояване на европейските фондове, колкото и трудно да беше в началото". Тук сигурно Станишев е имал предвид, че са се научили да крадат повече пари от фондовете, но без да ги хванат, или ако ги хванат, то да няма виновни, или доказателства. В съзнанието ми изникват думите на "Сава"- Доган- "като не ни дават да крадем от европейските пари, ще крадем от нашите". Това с "краденето", май е "национален приоритет" на управляващата Ламя. Искаше ми се да видя какво би станало в Англия при тези думи, ако Доган или Станишев бяха английски политици. Но не, никога няма да го видя това- просто защото англичаните отглеждат овце, но не са овце. Това само в България може да се види. Пази Боже от това "компетентно управление" за още един мандат!!!


1 коментар:

ikpirgov каза...

СерГЕЙ айде с Доган кой от където е изпълзял да си ходи. :((