понеделник, май 11, 2009

Комунясало население ли сме, или европейски граждани

Днес сутринта написах своята статия "Да им бием шута", която гледам, се възприема доста добре, поне по-добре, отколкото си мислех. Под нея бяха написани няколко коментара, а ето и единият, т.е първият, който ме грабна, и който съдържа една абсолютна истина, която оказва се, българският народ- стадо трайно отказва да възприеме. Българите сме много дебело глави бре, трябваше да влезем в ЕС, та хората да ни кажат, че комунистическо-ченгесарската олигархия е срам за нас като държава с хилядолетна история и култура. До къде я докарахме- да не можем да различим черното от бялото, правилното от неправилното.. А виждам, че и БСП (БКП) си има много верни фенове, фенове на неправдата, крепители на престъпния неокомсомолски режим. Да режимите на БСП са престъпни, колкото и да им се иска да ни втълпяват обратното- че са демократи и незнам си какво. Даже има и закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен, по мое учудване останал още непроменен, или неотменен. Явно не са се сетили таварищите- те цензурираха медиите, като ги продадоха на свои приближени, опитват се да убият опозицията, просто като не я допуснат на изборите, и като потъпчат правото на свободно и мирно сдружаване... Много са техните грозни дела, направо книга трябва да напиша. Ама то комунист срам няма, нито чест, а пък за свян и достойнство да не говорим- досущ целеустремем като диво прасе в Атака. Ето и въпросния коментар на г-жа Албена Бакърджиева:

"Браво, Марине, дано те чуят хората, дано разберат посланието ти и докажат на изборите, че българинът не част отокомунясало природонаселение, а е достоен за гражданско общество и има сили, воля и разум да реши съдбата си като истински демократ и европеец.

От това се страхува комунистическата върхушка и затова Не е изненадващо, че враговете на десницата продължават атаките си. Те са заложили всичко и са ГОТОВИ НА ВСИЧКО. Те няма да се спрат. Трябва да бъдат спрени. Категорично и болезнено. Проблемът вече излезе от рамките на партийните или коалиционни загуби и оцелявания. Враговете на десницата преминаха всякакви граници. До този момент заплахата беше за една партия. Сега вече прагът на заплахата е прекрачен. Ставащото е ДИВЕРСИЯ срещу политическата система на България. Целта е УЗУРПИРАНЕ на държавната ВЛАСТ. На лице е пряка ОПАСНОСТ за националната сигурност!

Затова тези избори са не просто изключително важни, те са съдбоносни. Защото се цели изличаване, изтриване на възможността за дясна алтернатива, и не като публично говорене, а като управление. Чрез поредица от събития като машинациите с регистрацията на СДС се цели фрагментиране и унищожение на синята идея. Пред очите ни съсипват ежедневно устоите на демокрацията и принципите на правовата държава. Общественото мнение, волята на свободните граждани са потъпкани, никой не ги чува, никой не се съобразява с тях.

От екрана на телевизорите ни нагло хихика пияният извратеняк - внук на комунистическото изчадие т. живков и, опипвайки някоя от безмозъчните силиконови фльорци – гротескни героини от още по-гротескно предаване, с неописуема арогантност, безпардонност и типично комунистическо безочие хвърля в лицата ни грозната, долна, срамна подмененена реалност на един измислен, лишен от човещина и чувства бездушен свят.

Е, тези се наричат „благотворители”. Отворете” широко затворените си очи” най-сетне, точно тези прости изроди се канят да ни управляват пак! И ако страховитите настоящи и бъдещи соцужасии не събудят и не изкарат от безразличието и от ступора оглупелия профанизиран, очалгосан електорат, не се сещам за такава магическа енергия, която да го изстреля до урните. Това е нашият живот – тук и сега, БОЯТ НАСТАНА – ВРЕМЕ НЯМА!"...

Аз смятам да сложа поанта на това съчинение. Просто Албена го е казала по категоричен начин, по свой начин. До изборите остават броени дни около 26-27. Имаме още време, а и шанс да променим статуквото. Иска се само воля и решителност, а и малко разсъдък да се отиде до урните и да се гласува за промяна, т.е за дясно управление, за Синята коалиция. Гласувайте, уважаеми граждани, защото това може и да са последните избори, други може и да няма, ако оставим другарите да дерибействат още 4 години. Кой знае, като нищо може да сметнат,че изборите са излишен харч, и да си сложат доживотен мандат. Кой знае дали след още 4 години ще има останал човек тук, кой знае дали и България ще я има, или поне ще е суверенна свободна държава. Може и да се превърнем в Задунайска губерния- на тях това им е съкровената мечта и мисия. Европа вече се умори от нас, и ни остави да си сърбаме собствената попара. Те се опитаха да помагат- то не бяха фондове, то не бяха доклади на ОЛАФ, то не бяха препоръки, но чухме ли ги- не просто си стоим и си гледаме безучастно собствената ни смърт, с чаша ракийца и салатка.

Карикатурите са на художниците Христо Комарницки и Иван Кутузов Кути


4 коментара:

Анонимен каза...

Най-страшното е, че голяма част от скоро имащите право на глас отиват и гласуват за партията на мама и тати и баба и дядо за общото семейно благо.
2009 - >20% безработица
2010 - >20% инфлация
2011 - Война

Анонимен каза...

Ама как да обясниш това на баба Гица от село Гицино? Тя, милата, ще гласува за комунистите, докато се гътне. И юнаците на това разчитат. Само че колкото по-късно дойде възмездието, толкова по болезнено ще е. Ако сега им отрежем само дясната ръка, като крадци (по шериата), след години ще има набиване на кол или разчекване между два коня. И да не ни се сърдят. Нищо лично, както казват в американските филми. Руската им родина го е практикувала доскоро. И май е вършело работа. Така казват...

Анонимен каза...

Мъчно ми е за баба Гицка (т.е. за всички онези,които отново ще пуснат бюлетината на БСП или ДПС) Приличат ми на дрогирани проститутки, които дори не знаят какво правят с тях- с телата и душите им. Дрогирани от една утопична идея,израстнали и остаряли дрогирани- но не само това- заразяват и погубват поколенията след себе си. "Комунизъма"- тази велика дрога за всички,които можеха да повярват, че ще си "кютат" спокойно, търкайки лакти по изкорубеното бюро до пенсия, без да положат кой знае какви усилия. ТОВА ВРЕМЕ СВЪРШИ! Събуди се бабо Гицке!!! Или твоите деца да те събудят преди и последното от тях да напусне Отечеството си!

ikpirgov каза...

Не са вече чак толкова много баба Гицките, останалите са малко. -КОСТОВ ПРЕМИЕР-