събота, май 02, 2009

Свободата и истината винаги побеждават


Свободата и истината винаги побеждават всички опити да бъдат погазени, потъпкани и изкоренени, защото човек е "осъден" да се роди свободен и да живее свободно. Аз не искам да влизам във философски дебати, по които доста съм писал, и за свободата и за истината, и за това, че те са по важни за човек и от въздуха и водата- най-важните условия, за да се наречеш "жив човек".

Скъпи "другари" и "ефендита", колкото и да се опитвате да унищожите демокрацията, омразната ви свобода у нас, това няма да стане, точно защото така е устроен светът- ДА БЪДЕ СВОБОДЕН. Вашите предсмъртни планове и опити да си осигурите служебно още един мандат и да крадете още 4 години няма да се сбъднат. Вие сте гласът на миналото, ехо от една отдавна отминала епоха и мястото ви е в миналото, или на онези митингчета, на които протестирахте срещу НАТО и ЕС, като бащицата ви Гоце едно време. Вие нямате място в европейска България, нямате място и в Европа- тя недвусмислено ви даде да се разбере това, като ви спря без увъртане фондовете, уличи ви в поголовна корупция и ви каза открито "уморихме се от вас, писна ни". Уморихме се и ние, и няма да ви търпим да ни разграбвате още 4 години.

Колкото и да се опитвате да оскверните светлия олтар на свободата- опитите ви ще са от жалки и по-жалки, точно защото сте некадърни по рождение. На всеки един ваш опит за това, има 10 наши отпора, защото силите на доброто винаги са повече и по силни от силите на злото. Тези ваши опити другари и ефендита издават едно- панически страх, панически страх от Синята коалиция, защото много добре знаете къде ви натири като мръсни кучета Иван Костов, знаете и къде ви е мястото сега, ако вземе да спечели изборите- точно зад решетките. Там трябваше да ви изритаме всички още 1989-1990 год.

Ето защо, аз съм длъжен да публикувам декларацията на Синята коалиция от 01.05.2009 във връзка с вашите страхливи и предсмъртни, агонични опити да задържите властта, която ви храни толкова години. Ето я и самата декларация:

Синята коалиция се противопоставя на опита на управляващите да унищожат по един престъпен и недемократичен начин българската десница. Наглото посегателство над СДС доказа, че срещу Синята коалиция се води безпрецедентна и ожесточена война с всички средства на властта. Страхът от възмездие хвърля управляващите в паника.

Синята коалиция декларира:

• Пълно доверие към СДС и неговия лидер Мартин Димитров, избран по най-демократичен начин;

• Всички партии, членки на коалицията – СДС, ДСБ, БСДП и Обединените земеделци, застават зад позицията на Националния изпълнителен съвет на СДС и декларират, че всеки опит за подмяна на демократичните правила от страна на Доган и БСП ще срещне твърдия им отпор.

Обявена е война на демократичните принципи и свободата.

Не може да има демокрация там, където властта си позволява репресия над опозицията.

Обръщаме се към всички неправителствени организации, към всички партии и към цялото гражданско общество с призив да изразят категоричната си позиция към безпрецедентното погазване на правилата и криминализирането на политическия живот в България.

Обръщаме се към нашите избиратели:

Време е за гняв.
Време е за противодействие.
Време е за избор.


Няма коментари: