сряда, май 06, 2009

Слабостта на комунистите се "изостря"

Вчера, по повод статията ми 20 000 подписа=20 000 гвоздея в ковчега на БСП и ДПС се разрази хубава дискусия. Виждам, че се включи и апаратът на левицата, с някакви си млади "апаратчици" в лицето на Пламен Тодоров и неговият съпартиец Венцислав Вичков. Аз естествено не им останах длъжен, но когато комунистът е притиснат в ъгъла и вижда своя край, или простотата си, той започва да сипе обиди, ама все такива от доброто им старо време. Аз не им останах длъжен- защитавах се като истински демократ, като юрист, защото на мен това са ми призванията- честта и достойнството си да браня, със правни средства и способи да се защитавам, защото знам, че Бог е с мен и това е правдата. В целият свят където има демокрация хората просперират и страните са най-хубавите и подредени за живот- Англия, САЩ, Франция, Германия, Испания... с една дума целия бял богат, цивилизован свят. А където е стъпил ботушът на комунизма- и тревата съхне и мирише, мирише, на спарени руски партенки мирише, и мизерия и кал- до шия, калят и душата даже. Комунистическата кал е такава лепкава, черна и трудно се мие, даже в душата загнездила се най- трудно се чисти, не пада, до последно те мъчи и яде отвътре.

Та което усетих у тези млади хора, нарекли се "млади социалисти"-те си имат своя млада секция, за да си подготвят ново поколение усъвършенствани крадци и народни предатели; това, което усетих в тях и словата им, е една първична простота, една пошлост, една празнота и непоследователност в убежденията, която много лесно се пробива. Ако ги понастъпиш малко и започват да сипят обиди, досущ като бащиците си. Липсва им свободното и космополитно мислене, последователно и логично, на демократичният човек. Липсват им добрите обноски, добрият тон на комуникиране, липсва им култура на водене на диалог.

Липсва им, защото демокрацията като идея, свободата и истината имат в ресурса си хиляди философи и учени, развили на висоти достойнствата им. Комунизмът си има само едни Маркс и Енгелс, отрекли всичко ценно и свято и заменили го с фалшиви, опорочени, изкуствени идеали и псевдоценности, отричащи вярата Христова и всякакъв морал и благоприличие.

Тези млади хора, тези социалисти, които на вид са млади, а душите им остарели, престарели, изгнили от старост, се вижда, че са една жертва на адската пропагандна машина на комунизма. Вижда се, липсва им истинност в мислите и идеите, липсва им тази логическа последователност и подреденост, която ти позволява да изградиш солидни непоклатими аргументи в защита на тезата си. Всичко, което твърдяха бяха добре познатите им брътвежи за Костов, на които вече и децата не се хващат, примесени с голяма доза обиди и предсмъртни агонистични вопли. Те нали не отчитат докладите на ОЛАФ, или поредната бездна, към която тласкат България- те я тласкат към тази бездна на разорението винаги когато са на власт, но сега това е триумфът им.

Виждам пропукването в тези млади хора, които са на моята възраст- единият е 22 годишенм, а другият е 25- да са живи и здрави, виждам, че и семейство са създали. Да са живи и здрави и се радват на живота си и младостта си, но пролуките си личат. Идеите им не издържат на критика, а това поставя и достоверността на твърденията и позицията им на съмнение. Много лесно се пропукаха и показаха слабост, като взеха да сипят обиди. Това е присъщо на един крайно невъзпитан човек, какъвто само комунист може да бъде- груб, недодялан, злобен и сипещ обиди и ругатни от слабостта си.

Това ме кара да заключа, че комунизмът си отива, защото младото поколение, в което се опитват да посеят семената на омразата и злото не покълват, или ако покълнат, то не цъфтят и не дават исканите плодове. Комунизмът си отива, за щастие на всички българи, нова зора се зазорява над нашата изстрадала държава, ново бъдеще назрява- ново, светло бъдеще на просперитет и духовно обновление. Ние десните свободните личностти- монументални и космополитни, със здрави като стомана убеждения и ясни ценности, морални принципи и солидни устои не се поддаваме. Вървим смело напред и тъпчем червената сган, защото истината е с нас- истината на Божието слово, върху което се гради цялата европейска ценностна система, свободата, демокрацията, цялата световна култура и цивилизация.

Аз знам,че моята кауза е правдива, виждам го и се убеждавам всеки път в това, когато видя слабостта на социалисти-и млади и стари, които побесняват, защото не могат да ме оборят с аргументи, като културни хора и пускат в действие мръсни, подли, долни и арогантни обиди срещу събеседника им. Това показва неистова злоба, неистова слабост- слабост на умиращ и раздиращ се от болка човек, който проклина и Свят и Вселена, жаден, жаден за още капка живот. Така потъва и кораба на БСП, тероризирал толкова години народа, извършвал толкова безчетни престъпления, мародерства, грабителства над собствения си народ. Вие сте минало, и ще си останете там- някъде в спомените, и показателно за това е възрастта на електоратът ви, който бавно и необратимо си отива, колкото и да ви е мъчно. А младото поколение социалисти- това са синовете и дъщерите на старите. БСП се е превърнала в една самоизолирала се общност, в която няма свежа нова кръв отвън, това я обрича на гибел. Една такава общност самоизолирала се, самозадоволяваща се, без принос отвън е обречена на гибел- това го е показала историята и СССР е пример за това.

Разликата между тях и нас е, че всичко което правим ние демократите, го правим от чистото си сърце, с красота и финес, както са красиви свободата, щастието и животът. Цялата ни енергия идва от светлината, от Божията благодат и се храни от любовта ни към България, не към Русия, а към България- страна кърмачка на велики българи. Треперете от нас, има защо. Всичките ще ви изпратим в миналото, ще погребем заедно вампирясалия труп на комунизма и доброто ще възтържествува над злото както винаги е било и ще бъде!!!

P.S: Карикатурите са на художниците Христо Комарницки и Иван Кутузов - Кути


11 коментара:

Ivan Hristov каза...

Марине, моите поздравления за позицията, която заемаш!
Радвам се, че в България има такива млади хора като теб!
Твоите статии са като тежка артилерия, която громи комунистическите позиции. Истината не може да се скрие под похлупак, тя е само една и рано или късно ще възтържествува.
Продължавай да носиш високо вдигнато знамето на демокрацията. Бъдещето на България трябва да се гради от млади, умни, смели и ентусиазирани демократи.

Анонимен каза...

Привет :) Пише ти Иво от Референдум/Големият избор. Стилът на твоите постове е доста емоционален и способен да повлиява. Към специално този пост обаче имам две(три) забележки. Струва ми се, че правиш генерализации, които не винаги са подкрепени с достатъчно доказателства, но това не е нещо, от което човек може да се спаси в такива емоционални изблици. Също ми се струва, че и ти не им оставаш длъжен на обидите, но това също (или поне така мисля) е емоционално отношение. По-сериозните ми критики са следните. Първо, използваш 'комунизъм' и 'социализъм' като взаимно заменяеми думи. Като един студент по политически науки няма как да не те упрекна тук :). Второ, и може би резултат от първото, противопоставяш демократ на социалист. Както бях коментирал на един фейсбук тест, не бих казал, че 'демократ' е форма на политическо убеждение, то е по-скоро вид управление (което Аристотел е недолюбвал:)) ). Това е от мен и довечера да видим какво ще стане ;).

Анонимен каза...

сереГЕЙ
ха ха ха ха ние комунистите пак ще вземем властта кога несме ви лъгали а , докарахме царя дадохме му имотите и подкрепихме на чилова закона да си земе сега и сички културни ценности в замяна взехме ха ха ха сичко , накрая и в бюджета ни подкрепиха хахахах отначало беше мноооого голям сега ревем че нестига но нищо ние каквот си требваше си окрадохме . ааа ама как ви бихме за протеста а . сички се чудехте що пазим властта толкоз а . след няколко месеца имало избори и сте щели да ни свалите ... ааалн коолу ..малоумни ли сте бре ей . нйи тъй лесно власт даваме ли . хахахаха колко неща сътворихме за тея два три месеца ааа. добре си подредихме нещата ... достатъчно закончета си гласувахме в наша подкрепа а . ей толкоз работа за една година несме свършили а . ай и честит ден на мама неска.

Marin Chushkov каза...

Ивайло, привет, радвам се че посещаваш блога ми. Виж за емоциите си прав- млади сме, сега му е времето и за емоции и за любов, и за патос.
За комунизма и социализма не си прав, аз умишлено ги поставям на равна нога. Така е в БГ условията. Социалистите нямат нищо социално- я виж домовете за сираци- само не са паднали. Добре че беше онова филче за Могилино от западните медии, та да видим какво имаме в държавата си. Тяхното крадливо-ченгесарско-далавераджийско управление не е нищо друго от изароден комунизъм със капиталистични елементи. Аз съм писал за разликите между комунизъм и социализъм, ти мислиш ли, че ще се изложа и няма да съм научил признаците на комунизма, на социализма, на демократичното дясно управление, на авторитаризма. В България разлика между социалист и комунист няма, защото именно хората(живите) от БКП, които тормозеха народа 50 год. са сега в БСП. А и БСП сама се представи като правоприемник на БКП, но благодаря ти, че го забеляза. Ето защо го правя. Виж да ми говориш за немската социалдемокрация и да кажеш, че те са социалисти- да, съгласен съм, но тези главорези са си чисто и просто абсолютни комунисти, по наглостта им можеш да ги познаеш, и по делата. А онези двамата, които взеха да пишат в блога ми са доказателство за това- те изтриха коментарите ми в блоговете си, цензурираха ги точно като комунисти. Пиша от друг комп. затова и не съм с профила си
Марин Чушков

Анонимен каза...

Иво, приятелю, това не означава, че не приемам забележката ти. Ти как си, как я караш в Англия, радвам се,че изразяваш позиция, че си съпричастен. Знам, че си интелигентен младеж и ти симпатизирам и те уважавам- казвал съм ти го открито. Продължавай напред и ти пожелавам от все сърце успех. И не спирай да ме критикуваш, когато сметнеш за добре. Аз не се притеснявм от критика. Успех и на добър час. Марин Чушков

Анонимен каза...

:) Че БСП е приемник на БКП - това е ясно (макар и да не е български феномен...най-фрапиращата справка - Молдова). Иначе остава въпроса какво може да се прави в България, и в крайна сметка какво социално е останало в политиката на лявото (но подобен въпрос се отнася и за дясното, поне в идеалогическия смисъл на ляво и дясно). А вече за хората, които представят тези идеологии в България - ще трябва да кажа, че не мога да видя някой от двете страни, който да е способен като лидер на България, който да изпъква с ясни качества на политик. Заради медиите ли, заради другите ли, но всеки е залят от някаква помия и ние редовно избираме "най-малко лошия вариант", като това според мен ще се види ясно и на тези избори.
А че другите двама блогъри не са постъпили достойно - не са. Емоциите няма да ги критикувам - спомняш си какво стана на края на Референдум :)
Аз тук си го карам като в сесия - зуб-зуб :)
Между другото, мисля, че песента на Ива Джеджева 'Една българка' ще ти хареса (интересна тематика). Но препоръчвам и Недяко Йорданов 'Бог да пази България'...и въобще всички негови песни/стихотворения, ако вече не си запознат с тях :).
Лично аз ще се радвам на един пост с принципи (като тук нямам предвид демокрация, а принципи като свободна търговия, дерегулация и намаляване на ролята на държавата, например) и конкретни предложения - мисля, че има доста емоционални постове тук :)
Продължавай с блога - и аз се радвам да имам опонент! Взаимното уважение е базата на конструктивната критика :) Желая ти искрено успех и на теб!
В моя блог се занимавам с други неща, които ми хващат на момента вниманието :)
Поздрави,
Ивайло Яйджиев

Ангел Грънчаров каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Ангел Грънчаров каза...

Марин, всичко е ОК, но думата "обостря" е руска; на български се казва "изостря"; изпoлзването на руски думи при наличието на прекрасни български думи е излишно; то е характерно за руските мекерета; знам, че ти не си тaкъв, но не разбирам защо си се подвел; явно някой от професорите ти (дърт комунист) е употребявал тази дума в лекциите си и ти си я възприел :-)

Реферат каза...

Евала за хубавата статия.

Rosen Hinkov каза...

Браво.
Като за тази възраст, даже много добре.
Успех Мартине.

Marin Chushkov каза...

Добре Ангеле, благодаря ти. Всъщност не съм се замислял за произхода на много от думите,които използваме. Не ми е работа. Аз не съм лингвист, а и не ме интересува даже :). Но благодаря ти, мисля, че съм я срещал в учебниците по биология относно рефлекситеи сетивата. Промених я вече.