четвъртък, юли 09, 2009

Гоцеви страсти

Малко след изборите, с изявление излезе и Президентът. Той се "пеняви" пред медиите с блудкавите си, безсмислени слова, като все кръжеше около нова "тройна коалиция". Иска му се на Седефчов пак някой от предишните му другарчета да е във властта. Иска му се- такъв просперитет мафията, мутрите, ченгетата и пр. главорези не са преживявали от времето на Беров. Ето в това отношение кабинетът на Серж е успешен. От успехите им пропищя кански цяла Европа.

Гоце Първанов говори за "приемственост между старото и новото управление"... Ох, от тези изтъркани, клиширани фрази направо ми се повдига, като ги слушам. Бойко трябвало да продължи политиката на "финансова стабилност", която е водила БСП, или да продължи с поголовните кражби, злоупотреби, далавери и пр. Да не спира да издевателства над народа, той може още много да понася и смирено да търпи. Комунизмът го е научил да е кротък като овчица и много много да не надига ни глава, ни вой. За такава приемственост апелира Гоце...То ако е такава приемствеността, защо имаше избори. Хората искат промяна, а не приемственост и обръчи от фирми.

Като се замисли човек, какво да приемеш от едно комуно-ченгесарско управление?! - продънения бюджет, политическата корупция, мафията, която е хванала в смъртоносна хватка държавата...Както винаги БСП оглозгват до кокал всичко, което е постигнато или спечелено. Изяждат натрупаното и после, беж да ги няма, някой друг да им сърба попарата. Преди беше Костов, сега ще е Бойко. Да той най-прилича да е изкупителната жертва на некадърното соц - правителство. Още имаме някой и друг лев от бюджета скътан, да я докараме до септември- октомври, докато новото правителство навлезе на власт, а после - народният гняв ще се излее над Бойко. Хич не е лесно да си след комунисти на власт, хич. Те не оставят здраво място в държавата, на което да се опреш, което да ти е като опора, като отправна точка, за да водиш някаква различна политика...

Първанов съзирал като Станишев "настроения за реваншизъм", т.е страх го е да не би да ги погне някоя нова чистка. Ако някой срещу тях прави чистка си е реваншизъм, недемократичност... и незнам какво си. Но за тях да назначаваш посланици, консули, бордове, броени дни преди да "сдадеш багажа" си е нещо нормално, или пък да изгониш и чистачките от предното правителство. Преди време аз говорех, че "ако комунягите изпуснат властта, със своята некадърност гладни умират", и се оказах прав. Кой нормален прагматичен човек ще вземе такива "безполезни изкопаеми" на работа- да му съсипят фирмата, да го крадат, да го сринат. Иска им се още да папоцкат от държавната трапеза. Те държавата я имаха точно за това- средство за препитание, голям ресторант, в който сервират тлъсти кюфтета и то безплатно, колкото ти душа сака.

""Падението" на правителството на Иван Костов започнало от момента, в който той бил решил да прави политика на реваншизъм. Иначе на въпрос къде вижда мястото на лидера на ДСБ в новото правителство, Първанов посочи, че "г-н Костов няма да ни липсва – независимо каква роля ще изпълнява, тъй като е човек, който ще намери механизмите за влияние". - т.е в момента в който Костов взе да ги гони, те нададоха вой, като на умряло и се започна тази мегакампания с тонове помия върху Костов. Ако Бойко иска същото- да вземе да направи същото. В очите им личи панически страх от Костов, плашат се от него като дявол от тамян, нищо, че все се опитват да го изкарат "ченге".

Опасни наглеци са тези комунисти. "Умират", но с наглост и безочие. Дядо ми навремето казваше: "най-добрият комунист е мъртвият комунист" и е бил прав. Те са способни на всичко, само и само да запазят сакралната за тях власт, източник на безценни богатства. Ето и Р.Петков се застъпи за запазване на статуквото с думите "Бойко да не се пренавива да вкарва бивши министри", т.е "няма да му се дадем така, здраво сме се покрили и сме с вързани гащи". Не е тайна, че сега министерствата и всички ведомства се обръщат с главата надолу, за да се унищожават доказателства, уличаващи в злоупотреби, далавери и престъпления.

Тежко му е на Гоце сега, много му е тежко. Чувства се сам, притеснен и объркан. Няма ги неговите приятели Серж и Доган, с който делеше трапезата. Единствената утеха му е ловът. Да вземе да хване Балкана и да не се връща.. Може и него да назначат за някой "почетен" консул в Казахстан, за да стреля по кози и лисици на воля. Май това най-добре ще му приляга


3 коментара:

Фугас каза...

Да отива,да чете лекции в ловната си дружинка!

Анонимен каза...

Браво ! Много добре казано :)

Unknown каза...

По-голямо предателство и низки страсти не бях виждал скоро от политиците както виждам от една седмица насам. Безочие, злоба в очите, усещане за безсмъртие, на което се вижда края... Дано !
Правилото е крадецът да вика: "Дръжте крадеца" и за пореден път в политическия живот на България се вижда с пълна сила... Явно са много силни интересите на някои наши съседски "приятелски настроени" страни да ни съсипят държавата, та така всички са се наплашили от чистки и реваншизъм... Чудя се само, от какво реално го е страх повече Доган, от собствените му хора или от тези, на които щедро е обещавал преди изборите, същите които са му наливали милиони в касичката и под формата на антидържавна политика... Турция сгази лука много жестоко този път, много жестоко! А после отново ще искат да влизат в ЕС ?!?!?! На какво основание, кажете ми, като брутално се опита да се намеси във вътрешната политика на съседна държава, нещо непонятно за съвременната история на човечеството и то пред очите на всички...
Георги Първанов БЕШЕ лице на политиката в началото, сега е неговата подлога. Вярвам в позитивните неща и доброто, но виждам как много хора са се подготвили сериозно за този сценарий, макар и неочакван като развитие за тях...

Поздрави за поста.

Павел Баджаков