вторник, юли 07, 2009

Бойко Борисов - новият "Спасител"

По повод моята статия "Следизборен коментар" виждам, че имам един коментар, в който се казва, че съм гласувал за Б.Б... Това не е вярно, а и самата персона на българският супермен не ми се нрави много много. С думите си, че се радвам, че "сме били шута на БСП и ДПС" искам да кажа, че радостта ми е за българския народ, който най-после малко се посъбуди от робския сън и отиде до урните да гласува. За кого ще гласува- това е отделен въпрос. Но повратът по отношение на избирателната активност е налице. Първата крачка е да се отиде до урните и всеки да пусне своя глас, втората е гласът ти да е за доброто на България. Дано в следващите години да си изберем наистина добри управници. Повечето от нас гласуваха, но не смятам, че ГЕРБ е това "ново начало", че те са доброто на България... Не ми се вярва едни ченгета, мутри и пр. да реализират една дясна политика. Тяхното разбиране за дясното го гледаме вече 15-16 год..Този филм си го знаем до болка, ама защо ли все него си пускаме?!

Преди време,около 2 год., написах една статия за "феномена" Бойко Борисов, за стремглавата му политическа кариера. Тогава съм мислил по един начин спрямо него, сега пак мисля по същия. Като кмет на столицата, с делата си не допринесе с нищо за промяната си към добро. София си е все така мрачна, мръсна, осеяна с дупки, песове, отблъскваща, подтискаща. Дано такава да не стане и цялата държава... Ето и статията ми, която е по повод едно разследване на Конгрешънъл Куотърли за Бойко Борисов.

"...Сигурно мнозина почитатели на българския супермен ще ме намразят заради този мой отзив. Но какво да се прави?! Свидетели сме в днешно време как един “достоен български политик”, по който си падат “и ученички, и пчелички”, изведнъж става обект на международно разследване. За пореден път истината излезе наяве, макар и доста късно, но за сметка на това по един най-красноречив начин. От много време в нашето медийно пространство не спира да витае един супермен, супергерой, суперполицай, “спасител на онеправданите и на потиснатите”, “народен чиляк”. Това е ген. Бойко Борисов, за който медиите премного време отделиха, премного средства хвърлиха: за да “увековечат” неговия ”свят образ” с ореола ни повече, ни по-малко на… национален герой. А то какво излезе? Под вола теле: не е безизвестно че, ген. Суперченге е бивш кадровик на ДС и бивш бодигард на “политическия гений” Тодор Живков. На българската общественост не е безизвестно, че Бойко Борисов има много общи работи с едни от най-големите босове на организираната престъпност – охранителни фирми и всякакъв друг род дейности от “сенчест характер”.

Но защо трябваше да си затваряме очите пред очебийната истина?! Защо пак позволихме да бъдем лъгани, като оставихме този “герой на нашето време” да се вихри и да създава впечатление, че се бори за “националните правдини”. Защо се оставихме медиите, намиращи се под контрола на ДС, толкова време да ни правят на най-тъпи зомбита?! Нещо повече, стигнахме дотам да го направим кмет на столицата. Ето вече виждаме докъде я докара този “каратист”-политик: столицата е едно бунище, гнусна, мръсна, черна, задушна. Не, той всичко може, от всичко разбира, той е гений, но все някой му пречи, а пък най-много умее да дава интервюта. Говори простичко, а пък малоумните го слушат с отворена уста. Да, София вече е най-черната и мръсна от всички столици в Европа след “бляскавото управление” на бат Бойко.

Нещо още по-красноречиво. Докато всенародният любимец беше на власт като секретар на МВР видяхме каква “титанична борба” срещу организираната престъпност проведе: 28 неразкрити поръчкови и показни убийства! Същевременно подчинените му служби се занимаваха да хващат безобидни “кокошкари” и да им преписват всевъзможни тежки престъпления. И защо всичките тези убийства бяха на личности, които са конкуренти на неговите близки приятелите от СИК?! Зададе ли си някой у нас този въпрос? Това не са мои думи, това са го публикували истински безпристрастните журналисти от “Кънгрешънъл куортърли”.

Оставям коментарите на Вас. За мен изводът е ясен. Бойко Борисов си е една “мутра”, защитаваща не интересите на българските граждани, а интересите на онези негови съратници, вкарали го във властта. Любопитна е и ролята на бившия цар Симеон в този сценарий по въздигането на Бойко Борисов като най-ярка звезда на политическия небосклон на България. Нима и Симеон, бившият цар, е сътрудник на ДС като президента Гоце?! Майчице, в каква страна живеем?! Хора, събудете се, отворете очите си, стреснете се поне малко!!!"

Ето по този начин аз рабирам личността на Б.Б- сложна и противоречива е тя. Но иска ми се, съвсем искрено, тези мои констатации да се окажат неверни, да бъда опроверган- не с думи, а с дела. Направо ще емигрирам, ако берем срама на некадърни, комунистически отрочета още 4 год. Такава пародия не мога да изтърпя. Ние десните хора винаги сме били толерантни към инакомислещите. Това е и нашата философия. След като Бойко се определя като десен, нека му дадем шанс, нека да опита, нека се докаже. Има това право- народът му го даде. Десният му маниер, ако има такъв, ще си проличи още при първите му стъпки в новото правителство. Ако тръгне да се коалира със Костов и Мартин Димитров- значи, наистина има шанс да имаме кадърно управление, но ако залитне с Яне, Волен, да не говорим с ДПС или БСП- значи лентата се превърта наново, и Б.Б е поредният палач на нацията, поредното фиаско под родния политически небосклон, поредният кьорфишек. Нека му дадем шанс и да видим на къде ще потегли неговият "кораб"!


3 коментара:

Георги Антонов каза...

Дори да нямам много доверие в качествата на Борисов, спокоен съм, че икономиката и финансите ще са в сигурни ръце. Със Симеон Дянков за финансов министър дори при доста некомпетентен кабинет възможностите за злоупотреби или грешки ще са по-ограничени.

По-трудно ми е да преценя какви възможности ще има герб да проведе реформи на политическата и на съдебната система, нещо за което Иван Костов говори обширно в otgovori.eu. До една седмица ще знаем, надявам се, състава на кабинета и ще е по-лесно да направим прогнози.

Очаквам управлението да е много по-прозрачно и предвидимо, в сравнение с предишното. Какъв е Борисов и какво е правил са негови лични качества и при добър граждански контрол, те няма да повлияят на работата му като министър-председател.

Ангел Грънчаров каза...

Марине, споделям безпокойствата ти относно ГЕРБ, но искам да ти кажа и нещо друго: по-добре с врабче в ръцете отколкото със сокол, ама горе във висинето! Щом мнозинството от народа прие, че ГЕРБ е алтернативата на тристранната коалиция, на този народ ще му се наложи да изпие цялата чаша. Може и да е горчива, но не вярвам да е отровна, докато предишната чаша (БСП-ДПС) си беше направо отрова...

Анонимен каза...

Вярно е, че Бойко неможе да направи много, надявам се другия път да изберем АТАКА - това е решението на проблемите ни!!! Всички други са едни и същи - ГЕРБ, Синята коалиция, ДПС... всички са един дол дренки, само боклуци. Атака са различни и мисля че само те могат да направят нещо различно, а по-зле неможе да стане, така че остава да е по-добре.