сряда, юли 15, 2009

Новото правителство - "нови надежди" със стари мутри

От вчера започна встъпването във власт на "новата власт". Вчера новите депутати се заклеха "да спазват Конституцията и законите на страната и от всички действия да се ръководят от тях и от интересите на българския народ".

Начело на Парламента- на законодателната власт, на народното представителство застава жена- първата жена председател на Парламента. Името й е Цецка Цачева- юрист по образование, което предполага да съблюдава законното функциониране на тази институция.. Като се порових из интернет, за нея излизат доста мръсни неща, които естествено може и да не са верни, но практиката по нашите географски ширини показва, че "където има дим, има и огън". Ето ви малко интересни материали за нейната особа, които показват един жалък, жаден, пошъл кариеризъм, службогонство и пр. : http://analogii.blogspot.com; http://www.speshno.info/izbori2009/index.php?req_type=single&cand_id=1542

Както и да е, друго ми направи силно впечатление, даже се и ядосах, защото за пореден път народът става жертва на един грозен сценариий, ръководен от кадрите на БКП/ ДС. Ето г-жата Цачева е била член последователно на БКП преди 1989- т.е с управляващата сила, после на СДС- пак с управляващата сила, сега с ГЕРБ- отново управляващи. Това "да си вечно с властимащите" издава един крайно тъп и грозен кариеризъм, присъщ на дребните душици. Това да си все със силните на деня говори за големи комплекси за малоценност, т.е за липса на каквато и да е политическа култура и достойнство, и най-вече личността позиция.... Все едно аз сега като съм с ДСБ, да взема да отида и аз при ГЕРБ, или при ДПС, защото имали пари, власт и незнам какво си.

Питам се това ли е новият морал в политиката- да реабилитираш цялата сбирщина от кариеристи, които могат само да се провалят. Навремето такива хора провалиха и дискедитираха правителството на ОДС, пак тези извършиха свалянето на Живков, сега сигурно ще провалят и ГЕРБ, или по-скоро ГЕРБ сама ще се провали, защото е станала приют за болните амбиции на мръсни и подли хора. От това нещо много се дразня. А и защо ли да се дразня- може би ГЕРБ е такъв "проект"- още един вход във властта на старите комунистически структури и хора. Следващият път може да е РЗС, или Лидер?!

Ето имах своите опасения за това "ново правителство", което няма да е чак толкова ново, защото има хора от старите режими, които носят негативните белези на миналото, които са обременени с това минало и не могат да се отърсят от него и да продължат напред към бъдещето, които заради личните си, болни, комплексарски, кариеристични амбиции провалят и страната ни.

Честно да си кажа, има нещо смущаващо в първите политически стъпки на новата власт. Хората, които се гласят да заемат висшите постове в държавата са все от редиците на БКП- Вежди Рашидов, Божо Димитров, който до онзи ден беше ляв в БСП, а днес се готви дясна политика да прави в областта на културата. Това за мен е непонятно- може би защото съм млад и все още романтично гледащ живота, може би защото не съм от това "тесто", от което са замесени повечето родни политици и съм чужд на техните идеи, труд, морал, усърдия в "полза на страната". Както е известно "гарван гарвану око не вади", т.е не можем да очакваме едни комуняги да гонят други комуняги. Тях ги свързва "братство и съюз от векове за векове". Това ново начало нещо ми убягва. Не мога да го приема, нещо се противи в мен и отказва да повярва, че новото правителство ще "европеизира" тази страна. Това е най-вече съвестта ми, сърцето ми.

Г-жата "Цецка" просто не ме грабна. Като чух името й, и брихнах да се смея. Не от нещо, а съвсем спонтанно, непринудено. Смешно ми стана. А като я видях, и в смеха си щях да падна от стола, но този път вече съзнателно. Цецка ми заприлича на...патка, или гъска. Съжалявам, ама ние младите имаме въображение и силно асоциативно мислене и все си създаваме образи, с които да свързваме заобикалящата ни действителност. И ето оказах се прав, само като си отвори устата Цецка започна да бълва парламентарен фолклор. Загледах се внимателно във фасона й, и стигнах до заключението, че тя си е една злобна женица, готова да драпа към властта със зъби и нокти, комплексирана в дълбочината на душата си. А комплексите е ясно при жените откъде идват- от сексуална неудовлетвореност. Това са си мои мисли, които не натрапвам на никого, нито ангажирам някой с тях, но самочувствието й, походката й, езикът на тялото й са леко неадекватни, те просто издават това. Достатъчно е не да си психолог, а просто да имаш подход към хората, да си общувал и работил с много и различни хора, за да разбереш тези неща.

Тази сутрин станах рано, и докато пиехме кафе с Елена (моята приятелка) и щракахме сутрешните блокове по телевизията, й викам- "Я да видим няма ли някъде да покажат "Цецка"?" и хоп - по К1 я зърнах. Мисля си, щом съзнанието ми я възприе като "патка", което не е случайно, в живота и природата няма случайности, явно парламента скоро ще заприлича на кокошарник, на курник. Той вече заприлича на свинеферма, в която се угояват старателно "дупетатите". Сега е време да се превърне на курник, в който да мирише на пилешки тор и да хвърчат нагоре надолу проскубани кокошки. Дали на свинеферма, или на курник, ясно е едно- Парламентът ни няма да заприлича скоро на Парламент, в който да влизат хора, които знаят за какво са там, какво правят и как го правят. Опозоряването на тази институция с този и нов председател е видно, представям си какви ще са другите кадрови решения на Бат Бойко!!!

Вътрешно не ми се иска да се коалираме с ГЕРБ, за да обираме "парсата" от провалите им. Мисля си, че техният авантюризъм, бабаитлък и перчене вече сме го виждали, и рано или късно ще се покажат липсата на управленски опит, програма, държавническо мислене. Бойко е ясно, че със столицата нищо не направи- все някой му пречел, все някой бил срещу него.. само говорене и нищо работа, въпреки, че пред медиите се показваше като мегаработохолик. Дано да не е същото и с държавата. Току виж утре му скимнало собствените си неудачи да ги преписва на Костов- "Костов това, Костов онова". Мисля си, че този срам и позор можем да си го спестим- народът си избра Супергероя, да си взема Супергероя !!!


Няма коментари: