петък, август 14, 2009

Комунистическите вопли продължават

Тази сутрин, докато се стягах да излизам за работа, превключвам по сутрешните блокове и гледам в предаването "Челюсти" по Нова ТВ един от депутатите от БСП- Антон Кутев, и той заревал за "реваншизъм". Реве, ама с пълен глас реве. Комунягите са като онова тенеке от фейлетоните на Алеко Константинов, което леко да го пернеш и дрънчи до небесата.

Реваншизъм, реваншизъм, та реваншизъм... С пълно гърло зееше Антон Кутев. Явно голям страх ги гони на Позитано "въх рано, рано". Страх ги е, да не би да отидат на почивка до Централния софийски... "кафез". Абе, г-н Кутев, а бре таварищ, като толкова велики дела сте сътворили, от какво ви е страх? Само искам да видите хората, които причиниха толкова позор, унижения и беди на България, които сега "ще отстояват достойните си дела" от парламентарната трибуна.

Ще цитирам имена:Станишев, А.Найденов, М.Миков, П.Димитров, А.Пантев, Гагаузов, А. Кутев, Б.Великов, Г.Пирински, Г.Петърнейчев, Е.Желев, Е. Масларова, К. Добрев, К. Нинова, Л.Корнезов, М.Манолова, М.Плугчиева, Курумбашев, П. Мутафчиев, Орешарски, Р. Овч., Р. Петков, Ст.Данаилов... Все заслужили комунисти излъчени на "родово- общинния" строй. И после Корнелия Нинова ще ми разправя, "че имали тооооолкова млади политици" от Референдум- Къде са, Къде са?. Явно визира другарите Р. Овч, Р.Петков и П.Димитров, или себе си, щото вече нямат живи ни набори, ни съученици :) Само те доживот да папоцкат от властчицата, да цуцат и цоцат безспирно. Това е БСП- сбирщина от неудачници, които са доказали неудачите си на дела, не на приказки.

Признавам си, аз ако бях министър на "нещо си", с моя реформаторски дух, който е присъщ на десния политик, един от червените не бих оставил, ама един, та ако ще и до Космоса да реват. Тези хора с действията си се доказаха, като вечните неудачници, некадърници в държавното управление. Все се питам, като толкова години безжалостно крадат от нас- цялата власт е в тях вече 70г; цялата икономика и пари, как не се пообразоваха малко, как не се научиха на нещо. Все същите са си- като ги почнеш от 1923г, та чак до 2009. Все един дол дренки са- никакъв "upgrade", никаква еволюция, никаква промяна. Болшевики, ама болшевики от световна класа- рекордьори по провали, престъпления, неудачи.

Стигам до заключението, че една Световна война е по-малко зло от това да те управляват Комунисти или техните некадърни отрочета. Резултатите са ясни - около 50 млн. жертви на ВСВ и 80-100 млн от Комунизма. Разрушенията от ВСВ се преодоляха за 10г., но тези от комунизма трябва сигурно век да мине, защото те опустошават душата на хората, а последиците са необратими. Все едно е да отрежеш вековно дърво и да чакаш от израстъците около останалия дънер, да порасне отново огромно дърво.. За всичко се изисква време. Или да вземеш всички естествени, екзистенциални начала и основи на Човека и Света- Дух, Свобода, Индивидуалност и да ги "кастрираш", да го изкорениш от тях и да го потопиш в Колектив, Материята, Колхоз, Масите и пр.

С една дума където "Духът е преди материята" и "богатият духом е богат и телом", където "парите са средство, а не цел", а най-висшата цел е човекът- този човек и този свят просперират. Постави ли се, обаче, материалното над духовното- то крахът и провалът е в кърпа вързан....

Така, че моят апел към новия министър- председател е: Г-н Борисов, гонете ги до последно, не ги оставяйте, защото те не пощадиха никой. Разплакаха с безобразията си и мало и голямо- от Черно море, та чак до Великобритания. Цяла Европа пропищя от тях. Оставите ли ги, следващият път ще бъдат още по-яростни, още по-обезумели, още по-крадливи, още по-вампирясали и жадни за злоупотреби. Гонете ги директно и право на един самолет към Москва и да не се връщат обратно. Там - "за родину, за Путину" им е мястото- да маршируват със спарените си миризливи руски партенки по Червения площад.

П.П Карикатурите са на художниците Чавдар Николов и Иван Кутузов - Кути


3 коментара:

Магдалена Руйчева каза...

Браво, Марине, добре си го казал!
Както винаги, остър и краен.
И много добри карикатури си подбрал.

Ангел Грънчаров каза...

И аз се пресъединявам към поздравлението! Текстът е великолепен, продължавай все така!

Marin Chushkov каза...

Само искам да добавя нещо, което впоследствие научих: слушам Серго "щял да се оплаква на Европата", че имало "реваншизъм". Ще се оплаква на онази Европа, която му би шута още много отдавна и не ще ни да чуе за него и свитата му, ни да ги види. Ами, Серго, та Европа от толкова много време само това искаше бре- да ви изметем час по скоро, та да дойде европейското и при нас...

А относно "реваншизма" искам да напомня, кои обявяваха някой си за "народен враг" и после смазваха с какви ли не репресии не само него, но и цялата му рода, та чак до 9-то коляно- деца,внуци, правнуци, братя, сестри, братовчеди, кои, кои. И сега ще ми се оплакват от реваншизъм. Ах маскари с маскарите, точно като онова дрънчащото тенеке, с което съм ги олицетворил са.... Дано по-скоро се отървем от тази жалка паплач, че нищо добро не ни чака. Това го рабрахме, пък ако ще и в центъра на Европа да сме....,