четвъртък, август 06, 2009

Лицето на България пред Света

Напоследък нямам време да пиша, но сега искам да хвърля няколко мисли относно хората, които представляват България пред Света. Говоря за дипломатите и дипломатическия корпус, тяхното кадруване, назначаване и имиджа, с който отиват в Чужбина.

Не е тайна, че в дипломатическия корпус се внедряват хора приближени до властта, и най-вече най-приближените до бившата БКП, сега БСП. Броени дни преди да подаде оставка, кабинетът Станишев взриви публичното пространство с нови, скандални дипломатически назначения, на стари комунисти, на стари партийни функционери. Или ако тук и там има някой млад кадър, то той ще е по-омаскарен и от най-старите. Говоря за новия ни консул в Чикаго - скандалната Лила Георгиева, чийто голи снимки скандализираха дипломатическите и международните такива среди. Въобще поведението на тази "госпожица" е скандално, и със своята скандалност тя ще бъде лицето на България пред Света и пред Америка.

Господи, чудя се на кой свят се намираме и това реалност ли е?! Същото е и положението с Атанас Папаризов от БСП, който щял да оглави консулството ни в Ню Йорк... Направо комунистите прекалиха. То не бяха излагации, корупционни схеми, скандали, афери и пр. които всеки ден излизат на яве (последната е с Гагаузов), но с тези си свои назначения в "12 и пет" избиха рибата. Тези хора ще градят "светлия имидж" на страната ни- хайде бе! След това все някой друг ни е виновен за издънките.

Преди време имаше един девиз "Да не се излагаме пред чужденците поне", който диктуваше някакъв, макар и изкуствен порядък и благоприличие в политическите среди. Сега девизът е: "да се излагаме навсякъде и по всевъзможни начини, просто защото нямаме ни срам, ни морал, защото сме българи и образът на Бай Ганьо е национален герой". А утре пак ще си викаме "те от ЕС много искат", или "то няма корупция- вие видяхте ли я, къде е корупцията", "докладите на ОЛАФ били преувеличени"... "не се отчита напредъка по много въпроси", и ще се възмущаваме, че страната ни е изобразявана като "турска тоалетна", в която всеки си излива нечистотиите и миазмите. Ужас, ужас просто!!!

А иначе комунистите, или сега преименували се в "социалисти" са ясни- партията им е сбирщина на всякакви некадърници, повтарям некадърници. Все се питам как толкова години цялата държава и всичките пари са им били в ръцете, т.е имали са всякакви възможности да обикалят света, да се обучават в елитни дори и западни "капиталистически" и буржоазни университети, и как са си останали все така дебелоглави, тъпи, прости, неспособни, некадърни и пр. Не знам какво да кажа. Всички до един все по западния свят плюят и все натам бягат. Никой не ще да отиде в Узбекистан, Монголия, Татарастан, Казахстан, Виетнам, Северна Корея, при техните си "другари". Все гледат на Запад, където да ходят по асфалтирани и облицовани тротоари, а не да тъпчат в кал и смрад. Такива са те. Видяхме за пореден път "светлото бъдеще", което всеки път ни обещават.

Хитлер беше казал една мисъл за комунизма: "Комунизмът е все едно да обърнеш тази маса с краката нагоре и да те управляват краката", т.е все едно тези, които са били отдолу, да излязат от горе и да те управляват. А историята и животът показват, че тези, които са отдолу съвсем заслужено животът ги е затикал там, поради своята неспособност да бъдат отгоре. :) Ей писна ми от родово-общинен строй, от пролетариат, от селяндурско-работнически класи, перхидролени кокони, проститутки, чалга и порнография. Искам най-накрая аристокрация, аристократизъм, аристократични и благородни по дух и ценности управляващи и представляващи, които да разбират що е това държавно управление.


2 коментара:

Георги Антонов каза...

И на мен отдавна ми е писнало от същите неща, но това е стадият в момента. Пролетариатът все още управлява, както можеш да видиш и от изборните резултати. Избрахме си народен човек за премиер, по-народен не е имало от Тато насам.

Постепенно, по силата на случайни обстоятелства и на усилията на отделни хора, попаднали "по грешка" на ръководни позиции, обществото ще се реформира и образованите хора ще започнат да се интересуват от това кой именно управлява бъдещето им. Въпросът е дали ни се чака пенсионна възраст за да го видим.

Antivirus каза...

Добра статия. Много истина има в нея колкто и не много приятна да ни изглежда тя, но е реалността, която свсеки ден вдишваме.

Мисля, че оптимизма трябва да е водеща сила, като за това да се дават и надежди, за да се храни с нещо.;)